Kindercongres Weert in beeld

(Foto’s/video) Donderdag kwamen 660 kinderen van groep 7 & 8 van verschillende scholen in Weert naar het kindercongres dat werd georganiseerd op het AZC in Weert.

Tijdens dit eerste Weerter kindercongres leerden kinderen dat niet alles voor iedereen vanzelfsprekend is. Niet ieder kind kan op vakantie of krijgt een telefoon. Met dit congres wil de gemeente Weert kinderen hiervan bewust maken en het taboe rondom armoede doorbreken.

Het doel was om het gesprek over armoede op gang te brengen. Juist kinderen in de basisschoolleeftijd staan nog open voor allerlei onderwerpen. Het is dus belangrijk om armoede al op jonge leeftijd bespreekbaar te maken.

Het kindercongres startte met een plenaire opening. Vervolgens gingen de kinderen naar een interactief theater van Helder Theater en namen ze deel aan verschillende workshops.

Video via Youtube

https://youtu.be/9WddTqnaysk