Politie haalt predikende man van straat

Een predikende man heeft woensdagmiddag voor de nodige onrust gezorgd in de wijk Leuken.

Buurtbewoners zagen dat een man op een matje zat voor de ingang van de kerk op Leuken. De man predikte luid in het Engels en vervolgens in het Nederlands. De man zou hebben geroepen dat alle ongelovigen zouden sterven in de naam van Allah. De man verplaatste zich vervolgens naar de naastgelegen school waar op dat moment ouders stonden te wachten om hun kinderen op te halen. Net voordat de school uit was verplaatste de man zich weer, dit maal richting De Ruyterstraat. Intussen hadden de geschrokken buurtbewoners de politie gebeld.

De politie de trof de man aan en ze hebben vervolgens meegenomen. De man was meewerkend, zo meldt een woordvoerder van de politie. De man is overgedragen aan de crisisdienst die zich over hem zullen ontfermen, aldus de politie.

Om een duidelijk beeld te krijgen hoopt de politie dat er nog getuigen contact op nemen. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.