Waarschuwingsschot na achtervolging

(Foto’s/video) – Update vr 12.08u – In Weert heeft donderdagochtend een achtervolging plaatsgevonden. Bij de achtervolging zijn waarschuwingsschoten gelost door de politie.

De achtervolging werd gestart door een eenheid van de Landelijke Eenheid van de politie. De politie van Weert ondersteunde hen waarna de achtervolging eindigde op de parallelbaan van de Eindhovenseweg. Daar kon de politie de auto laten stoppen en twee mannen aanhouden.

Waarom de verdachten op de vlucht wagen geslagen is nog niet bekend. Het onderzoek is in volle gang.

Update 12.17u

De verdachten zaten in een gestolen auto.

Update vrijdag 12.08u

De achtervolging was begonnen in Eindhoven waarna de dieven het hazenpad in Weert wilde kiezen. De auto kreeg een klapband toen de autoband de kom-remmer raakte. Vervolgens wist de auto nog een stukje over de parallelbaan van de Eindhovenseweg te rijden. De auto stopte vervolgens waarna de twee inzittenden probeerden te vluchten. Nadat er een waarschuwingsschot was gelost koos het duo eieren voor hun geld.

Video via Youtube

https://youtu.be/NvdTiadECmA