Schapen trekken de aandacht

Algemeen Uitgelicht Weert 8 reacties 1 min. leestijd

(Foto’s/video) Maandagavond trok een schaapskudde van zo’n 250 schapen door Weert.

De tocht startte in bos- en natuurgebied De IJzeren Man. Daar worden de bermen en grasgebieden al bijna 15 jaar door schapen ‘gemaaid’. Sinds vorig jaar ‘maaien’ de schapen bepaalde percelen en bermen in de stad. Een duurzame en ecologische manier van bermbeheer.

Het is goed voor de natuur, omdat schapen niet alles weg grazen. Ze hebben een voorkeur voor gras. Dat betekent dat andere planten, kruiden en bloemen vaak blijven staan. Het overgebleven groen is zeer geschikt als overwinteringsplek voor insecten en andere kleine dieren.

Voordat ze aan de slag kunnen in het centrum van Weert moesten ze eerst een wandeltocht maken. De herder en zijn honden hielden de vaart erin om het verkeer zo min mogelijk tot last te zijn. De kudde schapen trok de aandacht van veel mensen die zelfs al naast de weg stonden te wachten om een kijkje te nemen.

Video via Youtube

https://youtu.be/mMUGOI6X3sM

[nggallery id=’8548′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
8 reacties