Update 19.53u – Momenteel rijden er minder treinen tussen Eindhoven en Weert. Er rijden helemaal geen Intercity’s.

De NS meldt dat het treinverkeer is stilgelegd van vanwege politie-inzet. Een woordvoerder van de politie Brabant-Oost geeft echter aan (nog) van niets te weten.

Reizigers dienen rekening te houden met vertraging. Volgens de NS wordt het treinverkeer rond 17.30 uur weer hervat.

Update 17.07u

Tussen Eindhoven en Weert zijn de beperkingen voorbij. De vertraging neemt af.

Update 19.53u

Meerdere reizigers melden dat twee zwartrijders de oorzaak waren van de problemen. In de stoptrein tussen Eindhoven en Maarheeze besloot de conducteur om niet meer verder te rijden omdat twee personen continu zonder vervoersbewijs opnieuw de trein instapten. De conducteur besloot om de politie in te schakelen en daaropvolgend werd het treinverkeer gestremd.

De politie heeft de twee personen uit de trein gehaald en vervolgens opgedragen het station te verlaten. Een half uur later stonden de twee personen weer op het perron en begon het hele tafereel opnieuw. Het zou gaan om asielzoekers uit veilige landen die momenteel verblijven in het AZC in Budel. Ze zouden met enige regelmaat voor problemen zorgen op het traject tussen Weert en Eindhoven zo melden reizigers, maar dat kan nog niet worden bevestigd door de politie.

Actuele vertrektijden

https://www.ns.nl/stationsinformatie/wt/weert