Welke kinderen verdienen een lintje?

Foto: Archief WdG - Burgemeester Heijmans in gesprek met kinderen

De gemeente Weert gaat kinderlintjes uitreiken aan kinderen die iets bijzonders voor de maatschappij hebben gedaan. Hiermee worden zij beloond voor hun goede werk tegenover andere mensen of voor een door hen geleverde prestatie. De eerste kinderlintjes worden op woensdag 22 april 2020 uitgereikt. Ken je een kind of groepje kinderen dat een lintje verdiend? Dan kun je ze nu voordragen.

Burgemeester Jos Heijmans: “Ik ben ervan overtuigd dat er in de gemeente Weert tal van kinderen zijn die zodanig vrijwilligersactiviteiten verrichten, dat zij voor een kinderlintje in aanmerking komen. Deze kinderen verdienen het om in het zonnetje gezet te worden.”

Wanneer komen kinderen in aanmerking?

Het kinderlintje wordt uitgereikt aan kinderen van 6 tot en met 18 jaar die zich op bijzondere wijze inzetten voor de medemens of de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan een kind dat spontaan voor een langdurig ziek klasgenootje heeft gezorgd door aantekeningen bij te houden en door geregeld op bezoek te gaan. Maar bijvoorbeeld ook een groepje kinderen dat op eigen initiatief actief actie heeft gevoerd tegen zinloos geweld of pesten. Of kinderen die zich inzetten voor duurzaamheid en het milieu.

Kinderen voordragen

Wanneer je een kind of een groepje kinderen kent die het verdienen om een kinderlintje te krijgen, kun je ze voordragen. Dit kan door contact op te nemen met Monique Hulsbosch, medewerkster kabinet, via [email protected] of (0495) 575438. De aanvragen moeten voor 1 december 2019 binnen zijn.