Aanleg Tiny Forest Leuken gestart

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Aan de Tromplaan naast het winkelcentrum Leuken in Weert wordt op donderdag 21 november aanstaande een Tiny Forest aangeplant, een minibos ter grootte van een tennisbaan. De plantdag is het startschot voor het educatieve traject verbonden aan het Tiny Forest, een concept van IVN Natuureducatie. De leerlingen van groep 3 en 4 van IKC Leuken helpen met het aanplanten en zorgen voor het beheer.

Tiny Forest: minibos ter grootte van een tennisbaan

Een Tiny Forest is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Onderdeel van elk Tiny Forest is een buitenlokaal waar kinderen kunnen leren over de Nederlandse natuur. Buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Het minibos stimuleert biodiversiteit en biedt kansen om klimaatproblemen tegen te gaan.

In gemeente Weert is al een Tiny Forest gerealiseerd bij Brede School Moesel (Stadhouderslaan 21). In de toekomst worden er minimaal nog twee Tiny Forests gerealiseerd (Graswinkel en Molenakker).

Plant mee

Begin november is het plantseizoen 2019/2020 gestart. IVN Natuureducatie plant daarom de komende maanden, samen met scholen, vrijwilligers, gemeenten en tuineigenaren, 80 Tiny Forests en 400 Tuiny Forests aan. Dat komt neer op meer dan 50.000 bomen! Tijdens de ‘Plant mee’-campagne van IVN wordt in heel Nederland bijna 2 hectare aan groen geplant. Dat zijn drie voetbalstadions vol bomen. Tiny Forest wordt mede mogelijk gemaakt door Nationale Postcodeloterij, ASN Bank, Gemeente Weert en IKC Leuken.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie