Demonstratie met dierenmaskers op

Algemeen Weert 7 reacties 1 min. leestijd

(Foto’s/video) Een niet alledaagse demonstratie zaterdagmiddag in het centrum van Weert.

Een aantal leden van United for Life stonden met een dierenmasker op in de Langstraat. Vier leden hadden een tablet in de hand waarop videobeelden werden vertoond over de productie van o.a. gelatine. Gelatine wordt veel gebruikt voor snoep, maar mensen weten vaak niet dat dit gemaakt wordt van dierlijke afvalproducten zoals huid en botten van dieren. Dat kan ook anders en daarom deelde de actiegroep snoepjes uit waarin geen dierlijke producten zijn gebruikt.

Over United for Life

United for Life wil bij het publiek bewustzijn creëren over de uitbuiting van dieren en de huidige bedreigingen door klimaatverandering, milieuvervuiling en vernietiging van natuur. Ze promoten de vegan lifestyle omdat volgens hen het het grootste is dat een individu direct kan doen om bij te dragen aan het oplossen van enkele van de grootste problemen van onze tijd.

De actiegroep wil tevens aantonen dat dieren industrieën (vlees, zuivel, eieren, bont, en andere) voor veel dierenleed zorgen. Dit doen ze door middel van vreedzame protesten, zoals vandaag in Weert.

Video via Youtube

https://youtu.be/4Vvl7lw-8j0

[nggallery id=’8624′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
7 reacties