Nederlandse Volks-Unie demonstreert in Weert tegen asielbeleid

Algemeen Weert 7 reacties 1 min. leestijd

Op zaterdag verzamelde de Nederlandse Volks-Unie (NVU) zich in Weert om te protesteren tegen het huidige asielbeleid in Nederland. De keuze voor Weert werd gemaakt vanwege de overlast van bewoners van het asielzoekerscentrum Budel in deze regio. De demonstranten riepen op tot het sluiten van de grenzen.

Op het Stationsplein verzamelde de groep demonstranten zich, onder het toeziend oog van handhavingsmedewerkers en politieagenten. Na enkele toespraken trokken de demonstranten langs verschillende straten, waaronder de Driesveldlaan, Wilhelminasingel, Sint Paulusstraat en Sint Maartenslaan.

De NVU gaf aan dat volgens hen de grens is bereikt wat betreft het aantal “gelukzoekers” dat Nederland kan opnemen. Ze vragen aandacht voor het tekort aan woningen, leerkrachten, artsen en bewaarders in het land.


Een fotobijdrage van Carlo van Hout

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
7 reacties