Urban studio’s in voormalig kantoor

Algemeen Reageer 2 min. leestijd

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het principeverzoek om het voormalige kantorenpand van Hermes om te bouwen naar appartementen en urban studio’s. Initiatiefnemer VEZA Vastgoed gaat nu verder met de uitwerking van de plannen.

Wethouder Wendy van Eijk: “Het verbouwen van dit leegstaande kantoorpand naar woningruimte is een fantastisch plan voor Weert. Er is een grote behoefte aan huurwoningen, ook in het midden-huursegment. Deze woningen zijn geschikt voor meerdere doelgroepen, zoals starters en senioren. Daarnaast dragen de woningen bij aan levendigheid in de binnenstad.”

Voormalig kantoorpand Hermes
Het voormalige kantoorpand van Hermes aan de Wilhelminasingel 18 staat al ruim 10 jaar leeg. Het pand heeft een oppervlakte van 2.772 m² en ligt op prominente toegangsplek naar de binnenstad. Het plan is om de verdiepingen van het pand om te bouwen naar 24 appartementen / urban studio’s met een gemiddelde oppervlakte van 70 m². De begane grond behoud vooralsnog zijn commerciële functie. Het bestemmingsplan hoeft niet gewijzigd te worden. Parkeren op eigen terrein is niet mogelijk. Toekomstige bewoners met een auto kunnen een parkeerabonnement in de gemeentelijke parkeergarage kopen.

Urban studio’s
Urban studio’s zijn appartementen, voorzien van sanitair en keuken waarbij deze voorzieningen integraal onderdeel zijn van de architectuur.

Vergunning en realisatie
Het is nu aan de initiatiefnemer om een omgevingsvergunning aan te vragen. Daarna kunnen de bouwwerkzaamheden starten. Aangezien het alleen om aanpassingen van de ruimte binnen in het pand gaat, blijft de overlast voor de omgeving tot een minimum beperkt.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie