Foto: Simon Verwijlen | Fotograaf: Rob Timmermans

Zondag 3 november werd de 476e volksloop van de IJzeren Man gelopen, nu bekend als ‘Hema IJzeren Man Loop’. Om 10.00 uur werd er gestart door bijna 150 deelnemers.

Dit keer was het niet zo nat als een maand geleden. Ondanks de regen van de laatste weken lag het parcours er goed bij. Tijdens de loop, loopt iedereen zijn afstand en test zijn eigen conditie. Want je start en finish tijd worden elke keer geregistreerd. Zo kun je precies zien hoe goed jouw conditie is. Hier maken weer steeds meer lopers gebruik van.

Opvallend was de prestatie van Simon Verwijlen uit Weert. Hij traint voor de halve marathon van Ell op zondag 24 november. Simon legde de 17.2 km af in een tijd van 1u 11m 33s. Een knappe prestatie van deze jonge sporter. Wat ook opviel deze keer was dat er lopers waren van verder weg, Bijvoorbeeld uit het Belgische Leopoldsburg en ook uit Dordrecht, Gouda en Apeldoorn.

Diverse deelnemers wonnen weer waardebonnen van de Hema, Palmen sport, Leef Studio. Voor de jeugd waren er weer de bonnen van Bioscoop Gotcha!. Ook kreeg iedere deelnemer een kortingsbon van de Hema. De deelnemers die in 2019 acht keer of meer meedoen aan deze loop maken kans op een schitterende ATB van Richard van Alphen tweewielers. Mede dankzij Bier en Spijzenlokaal Dennenoord en Wertha Bieren was het weer een geslaagde Hema IJzeren Man Loop.

Uitslagen”https://uitslagen.nl/uitslagen.html
De volgende loop is op zondag 1 december.