Kerkdorpen Weert krijgen ook glasvezel

Algemeen Altweerterheide Dorpen Laar & Hushoven Reageer 3 min. leestijd

Goed nieuws voor tien kleine kernen én een deel van het buitengebied met coax in Noordwest Limburg. Er komt glasvezel! Alle huiseigenaren van de deelgebieden Altweerterheide, Grashoek, Kessel-Eik, Koningslust, Laak, Laar, Leveroy, Ospeldijk, Swartbroek en Tungelroy krijgen zekerheid op de komst van glasvezel.

Helaas zijn er in de deelgebieden Egchel en Neer/Hanssum onvoldoende aanmeldingen binnen gekomen en wordt hier geen glasvezel aangelegd. En Stramproy? Stramproy is al een aantal jaren geleden aangesloten op het glasvezel-netwerk.

Piet Grootenboer, directeur van Glasvezel buitenaf licht toe: “Door de inzet van lokale verkopers en vrijwilligers zijn er mooie resultaten behaald in tien van de dertien deelgebieden! Jammer genoeg zagen we minder aanmeldingen van inwoners in het buitengebied met coax en de deelgebieden Egchel en Neer/Hanssum. Hier is het minimum deelnamepercentage van 35% niet behaald en wordt geen glasvezel aangelegd.“

Aantal woningen in buitengebied met coax krijgt toch glasvezel

Het deelgebied van woningen in het buitengebied met coax heeft het benodigd percentage in totaliteit niet behaald. Dat betekent dat hier in principe geen glasvezel wordt aangelegd. Glasvezel buitenaf geeft aan dat zij gezocht heeft naar oplossingen om zoveel mogelijk inwoners wél aan te kunnen sluiten. Dit is helaas niet voor alle woningen in het buitengebied met coax mogelijk.

Marc Crans, projectleider van Glasvezel buitenaf vertelt: “Het uitgangspunt bij de vraagbundelingscampagne is altijd geweest dat minimaal 35% van de inwoners per deelgebied zich aanmeldt voor glasvezel, voordat de aanleg door kan gaan. Het deelgebied met de woningen in het buitengebied heeft in totaliteit dit percentage niet behaald. Wij hebben gekeken waar het technisch haalbaar is om toch glasvezel aan te leggen, zodat ook zoveel mogelijk inwoners in het buitengebied gebruik kunnen maken van glasvezel. Daarom krijgen woningen die aan de ‘glasvezelroute’ liggen wel glasvezel. We begrijpen dat er mensen teleurgesteld zijn dat het benodigd deelnamepercentage niet overal behaald is. Maar het is fijn dat we voor een deel van deze inwoners toch goed nieuws hebben.”

Inwoners persoonlijk geïnformeerd

Alle bewoners die zich tijdens de glasvezelcampagne hebben aangemeld, worden persoonlijk geïnformeerd over de situatie voor hun woning. Meer informatie is ook te vinden op de website noordwestlimburg.glasvezelbuitenaf.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie