Duurzamer en veiliger Hoeve Lieshout

(Foto’s) In het buitengebied van Moesel en Swartbroek waren de afgelopen periode mooie ontwikkelingen gaande. Bij fiets- en wandelcafé Hoeve Lieshout is, in samenwerking met stichting Hartsave Moesel, onlangs een AED geplaatst.

Hartsave Moesel is in 2019 opgericht met als doel de wijk Moesel hartveiliger te maken. Om ook het uiterste zuidoostelijke deel van Moesel “Hartsave” te maken, hebben Jay Beelen, voorzitter van de stichting en Hans Bovend’eerdt, eigenaar van Hoeve Lieshout, onlangs de handen ineen geslagen.

Door een bijdrage van SamenFonds 0495, Samen Doen Fonds Moesel, een sponsoractie van Buurtschap de Heij, nog enkele andere sponsoren (zie www.hartsavemoesel.nl) én Hoeve Lieshout als hoofdsponsor is het gelukt om dit mooie doel te behalen. Om in de toekomst het gebruik te waarborgen, bekostigt de dorpsraad van Swartbroek het onderhoud van de AED en de jaarlijkse trainingen van de burgerhulpverleners uit Swartbroek.

Onthulling AED

Op donderdag 19 december werd de AED feestelijk onthuld door Burgemeester Heijmans. Hij was onder de indruk van de brede en bijzondere samenwerking en betrokkenheid die de aanschaf van de AED mogelijk hebben gemaakt.

Zonnepanelen

Naast de onthulling van de AED werd er ook een moment stilgestaan bij de grote hoeveelheid zonnepanelen die door Xperal uit Weert zijn geplaatst bij Hoeve Lieshout. De ruim 700 zonnepanelen leveren een mooie bijdrage aan de gestelde energiedoelstellingen van de gemeente Weert. Onder het genot van een hapje en een drankje verzorgde Xperal nog een korte presentatie over de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de mogelijkheden met zonne-energie.

Met deze twee nieuwe ontwikkelingen bij Hoeve Lieshout komt men tegemoet aan de groeiende behoeftes en wensen uit de maatschappij, de bewoners en de recreanten in het zuidoostelijke deel van het buitengebied van Weert. Ook benieuwd geworden? Vanaf zaterdag 28 maart is fiets- en wandelcafé Hoeve Lieshout aan de Breijbaan in Swartbroek, weer dagelijks te bezoeken.
[nggallery id=’8791′]