Nieuwe Markt officieel heropend

(Foto’s/video) Donderdag werd de Nieuwe Markt in Weert officieel heropend in het bijzijn van wethouder Van den Heuvel, centrummanager Paul Kooij en de Kerstman.

Symbolisch werd hierbij het licht van de kerstboom ontstoken. Voor het eerst kan er een grote groene kerstboom op de Nieuwe Markt worden geplaatst, doordat hiervoor een technische voorziening is getroffen tijdens de verbouwing van het plein. In het voorjaar van 2020 wordt de Nieuwe Markt nog aangevuld met spelaanleidingen voor kinderen.

Nadat het plein officieel was geopend vonden tijdens de koopavond feestelijkheden plaats en trakteerden ondernemers op lekkernijen. Zo klonken de kersthits van DJ Sem over het plein en stond een optreden van de 9-jarige Noa Veltrop (finalist van het Kinjer Vasteloavend Leedjesfestival) op het programma. De Kerstman deelt aan kleine kinderen cadeautjes uit terwijl ouders worden getrakteerd een lekkernij. De invulling van de avond werd vormgegeven door ondernemers van de Nieuwe Markt onder leiding van Luncherie Wi-j Ésj?.

Video via Youtube

https://youtu.be/NSYEbcFTY6A

[nggallery id=’8753′]