Training Omgaan met dementie

Op 20 februari 2020, van 19.00 tot 22.00 uur, vindt weer een gratis training “Omgaan met dementie” plaats in het Keenter Hart (St. Jozefkerkplein 3) in Weert. De training is bedoeld voor mantelzorgers. Je krijgt handvaten en tips aangereikt die je kunnen helpen in de dagelijkse zorg voor je dierbare.

Punt Welzijn organiseert de training in samenwerking met Home Instead Thuisservice. Aan bod komt informatie over:
* De ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie.
* Welke gevolgen dit heeft op het dagelijkse leven.
* Een dementievriendelijke benadering en omgang.
* Omgaan met onbegrepen gedrag.

Op dit moment zijn er in Nederland circa 270.000 mensen met dementie. Dit aantal neemt mede door de vergrijzing toe tot een verdubbeling rond het jaar 2040. Dementie treft niet alleen de persoon zelf, maar ook de mensen in hun omgeving. Iemand met dementie wordt naarmate het ziekteproces vordert steeds afhankelijker van de mensen om zich heen. Als mantelzorger krijg je te maken met een proces van verlies en veranderende taken en rollen. Een voorheen gelijkwaardige relatie verandert meer en meer in een zorgrelatie. Naarmate het ziekteproces vordert kan het verzorgen van iemand met dementie een behoorlijke opgave worden.

Wil je meer informatie over de training of je aanmelden? Neem dan contact op met Pauline van Hulzen van Punt Welzijn via telefoon 0495-697900 of door een mail te sturen naar [email protected]