Huupkens IJs naar kersenijs-finale

Foto: ijsmaker Will Koppen van Huupkens

Wie maakt het lekkerste kersenijs van Nederland? De voorronde van de jaarlijkse vakwedstrijd De Gouden IJsspatel vond afgelopen maandag plaats in de Evenementenhal Gorinchem. Wil Koppen was genomineerd en door naar de finale!

Na de voorronde op maandag 27 januari, waarbij elke ijsbereider zijn kersensorbetijs moest inleveren, vond op 28 januari de jurering plaats. Van de bijna 50 zijn 24 ijsbereiders genomineerd voor een finaleplaats. Wil Koppen, eigenaar van Huupkens IJs, mag zich op maandag 2 maart bewijzen door op het podium van de IJsVak-wedstrijden het kersenijsje nog eens te draaien. Deze wedstrijd om ‘De Gouden IJsspatel’ vindt plaats tijdens de vakbeurs IJs-vak in de Evenementenhal Gorinchem.

De Gouden IJsspatel

De Gouden IJsspatel is de naam van de jaarlijkse vakwedstrijd om het beste, ambachtelijk bereide ijsje van Nederland. De organisatie is in handen van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum, de belangenbehartiger van ambachtelijk ijsbereiders. Jaarlijks doen tientallen ijssalons mee aan deze prestigieuze vakwedstrijd. Elk jaar staat één smaak centraal. Dit jaar is dat kersenijs op waterbasis: kersensorbet. Het ambachtelijk bereide ijs wordt door een deskundige jury gekeurd op smaak, maar ook op kleur, structuur en schepbaarheid. Eigenschappen die stuk voor stuk bijdragen aan een goed, ambachtelijk bereid schepijsje.

Huupkens IJs gaat voor de achtste keer op rij de strijd aan met vakgenoten. De ijssalon uit Weert verdiende al vaker een grande Finale plek op het erepodium. De laatste vorig jaar: winnaar Lekkerste Koffie ijs van Nederland. Uitmuntend IJs volgens de jury.

Wil Koppen is niet zomaar iemand die toevallig IJs en IJsspatel is tegengekomen. Hij doet dit al heel lang. Wil weet zijn ijs te verrijken met zijn energie, zijn passie. Zo ook bij zijn onweerstaanbaar lekkere kersenijs.

Benieuwd naar de afloop? Volg Huupkens IJS en Ambachtelijk IJscentrum via Facebook.