IJsbereider Steff Janssen scoort

Foto door: Irene van Wel

Nederweert – Steff Janssen van IJssalon Florence staat op de 37e plaats van de Gelato Festival World Ranking. Dit is bekend gemaakt tijdens Sigep, de grootste ijsbeurs ter wereld in het Italiaanse Rimini.

De Gelato Festivel World Ranking is een lijst met ijsbereiders van over de hele wereld, gerankt op basis van punten die ze hebben behaald tijdens verschillende wedstrijden. De lijst wordt ieder jaar geüpdatet en opnieuw bekend gemaakt tijdens Sigep. Steff Janssen van IJssalon Florence in Nederweert staat deze met 57 punten op de 37e plaats en is daarmee de hoogst geplaatste Nederlander.

Goed gescoord met abrikozenijs

Steff behaalde zijn punten tijdens de Gelato Festival Challenges van Carpigiani. In februari 2019 won hij het Nederlands kampioenschap in de categorie onder de 30 met Abricot Almond Pie, een abrikozenijs met huisgemaakte amandelkrokant en witte chocolade variogato. Met dat ijs mocht hij naar Rome, waar hij 3e werd en de kinderjury hem als winnaar aanwees.

De prijzenkast van ijssalon Florence heeft door de jaren heen heel wat prijzen bij elkaar gesprokkeld. De ijssalon van Marcel en Marjo werd 4 keer uitgeroepen tot IJssalon van het Jaar, de laatste keer in 2018. In dat zelfde jaar won zoon Steff de Gouden IJscreatie, een wedstrijd van het Ambachtelijk IJscentrum die ijssalon Florence in totaal al vijf keer heeft gewonnen. Ook pakten ze viermaal de Gouden IJsspatel voor het beste ijs.

Steff laat weten ook dit jaar weer mee te doen met de wedstrijden van het IJscentrum, die plaats vinden tijdens de Bakkersvak in Gorinchem op 1,2 en 3 maart. De wedstrijdsmaak is kersenijs op sorbetbasis. Wij wensen Steff veel succes!