Prins Robert I van de Vêrkusköp

Algemeen Human interest Vastelaovendj Weert Reageer 5 min. leestijd

(Foto’s) Bij V.V. De Vêrkusköp gaat in 2020 voorop: Prins Robert 1!

Robert Van Gemert is 28 jaar jong. Hij is geboren op 23 januari en opgegroeid op de Stadhouderslaan als tweede kind van Henny en Mariet Van Gemert. Hier heeft hij de carnaval al vroeg met de paplepel ingegoten gekregen en feeste hij al van kleins af aan in een carnavalspakje mee met de mooiste traditie van het jaar. Ook de optocht op Zuid heeft hij een heel aantal keren niet over willen slaan. Jammer genoeg heeft hij nooit in de jeugdraad gezeten, maar dat feestje gaan ze nu even inhalen.

Bij basisschool ‘De Nassauhof’ ging Robert graag naar school en hebben ze hem geprobeerd wat slimmer te maken. Toen hij slim genoeg was is hij naar de ‘Philips van Horne’ en daarna ‘ ’t Kwadrant’ gegaan, om vervolgens met een techniek achtergrond de Sign opleiding te gaan volgen in Eindhoven. Uiteindelijk is Robert gaan werken bij Multisign2 in Kelpen-Oler. Hier doen ze alles op het gebied van reclame, een kleine sticker of een volledige carwrap: niets is daar te groot of te klein. Robert mag zich vooral bemoeien met de voorbereidingen en interne montages, juist die afwisseling maakt dat werk leuk.

Vanaf 2010 is Robert jeugdbegeleider bij V.V. De Vêrkusköp waar hij de dag voor z’n eigen uitroeping zijn 11e jeugdprinsje heeft uitgeroepen. Gelijk in het eerste jaar bij de jeugdcommissie heeft hij zijn schoonmoeder leren kennen. Niet veel later leerde hij ook zijn meisje kennen waarmee hij iets te graag samen werkte bij de Super op Moesel, ze is blijven plakken. Dat is Daphne Souts. Ze is het tweede meisje van (oud adjudant) Theo en Heidi Souts, ook opgegroeid op Zuid en werkt als pedagogisch medewerkster bij de baby’s op Laar.

In 2015 vonden zij het thuis wel goed geweest en zijn ze samen gaan wonen op de Sutjensstraat. Nog geen twee jaar later wilden ze toch gaan verbouwen en zijn terecht gekomen op de Irenelaan. Hier wonen ze vanaf 2018 fijn met z’n tweeën.

Samen hebben ze twee grote hobby’s; ze duiken graag onder water met een fles op de rug om naar de vissen te kijken en zijn allebei jeugdbegeleider bij de Vêrkusköp waar ze ieder jaar samen met de jeugdcommissie een groep jeugd de tijd van hun leven bezorgen. Daarna zit hij ook nog bij de slagwerkgroep van Weert-Zuid wat ondertussen een vriendengroep is geworden die ook muziek maken in plaats van anders om.

Zijn orde heeft dan ook alles te maken met de hobby’s die hij met veel plezier uitvoert, plus dat Robert zo dyslexies is al een kameel. Hij heeft ingesteld: De orde vanne Gooi Zin!

Naast zijn schitterende meisje heeft Robert ook nog een paar adjudanten nodig die samen met hem de komende tijd zal feesten. De eerste adjudant is Stefan Aspers. Hij is de beste kammeraad sinds de middelbare school, opgegroeid op Zuid maar woont op Fatima.

De 2e adjudant, Jan-Joris Duisters, en kent hij al vanaf dat hij de drumstokjes vast houdt bij de slagwerkgroep. Hij is opgegroeid op Zuid, maar woont met zijn vrouw Joëlle in Nederweert. Samen hebben ze een meisje Jolie.

De 3e en laatste adjudant is Roy Winkelmolen. Hij is met de carnaval ook jeugdbegeleider bij de Vêrkusköp, maar mag dit jaar deze rol vervullen. Ook hij is opgegroeid op Zuid maar woont op Boshoven met zijn vriendin Ashley Vrijhoeven. Samen hebben ze een jongetje Logan.

Het devoties heeft alles te maken met zijn hobby’s en het werk, en dat is: “Duike of drömme, laotj ’t verrékke! Heej blieftj de jeugd plekke!”

[nggallery id=’8893′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie