Tensor Turners goed op weg

Plaats een reactie

(Foto’s) Op zondag 12 januari 2020 was er de start van het turnseizoen met de eerste plaatsingswedstrijd District Zuid voor het Nederlands Kampioenschap. Voor Tensor Turnen deden hier de 4 divisie turners jeugd en junior 1 aan mee.
Tevens was dit voor de 2e en 3e divisie turners jeugd en junior 1 een oefenwedstrijd in aanloop naar hun eerste plaatsingswedstrijd. De wedstrijden waren in Turncentrum Hertogenlaan in Kerkrade.

Brons voor Sef

Zondagochtend mochten als eerste de heren jeugd 4e divisie Vince Weekers, Stan van Dijk en Fredrik Janssen starten voor de plaatsingswedstrijd. Voor Sef Jungheim, jeugd 3e divisionist was dit een oefenwedstrijd.

Vince, Stan en Fredrik turnden allemaal een stabiele wedstrijd. De uitvoeringen waren goed en er was een goede balans tussen plezier en concentratie. De mannen maken progressie en gaan goed vooruit. Het harde werken wordt zo beloond.

Sef turnde voor het eerst op alle toestellen en kan tevreden terugkijken op deze oefenwedstrijd. De rekstok- en brugoefening kwamen heel goed uit de verf. Verder lukte de altijd lastige voltige-oefening ook bijna helemaal. Hij werd verdiend derde en nam de bronzen medaille mee naar huis.

Mooie vooruitgang

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan de junioren I 4e divisie Kasper Verstegen en Freek Driessen. Tevens mocht Kay Driessen uitkomende in de jeugd 2e divisie zijn oefenwedstrijd starten.

Freek en Kasper turnden ook hun plaatsingswedstrijd voor het NK. Freek heeft al veel wedstrijden geturnd en was dus de ervaren man in het veld. Met een mooie vloeroefening turnde hij zich naar een 5e plaats. Voor Kasper was dit zijn eerste wedstrijdseizoen en hij mag als debutant tevreden terugkijken op deze eerste wedstrijd. Sinds de oefenwedstrijd in december heeft hij al op heel veel punten vooruitgang laten zien.

Voor Kay was dit een oefenwedstrijd. Vanwege een vervelende enkelblessure turnde alleen voltige en ringen. Op beide toestellen liet hij nieuwe oefeningen zien die helaas nog niet helemaal uit de verf kwamen. Dit was ook het doel van deze wedstrijd, bijleren en wedstrijdritme opdoen. Nu toewerken naar de NK wedstrijden in maart.

Drie op een rij

In de laatste wedstrijd van de dag mochten de 2e divisie junioren I, Coen Gielen, Kaj Peek en Rik Kneepkens hun oefenwedstrijd draaien. Allen hadden zij voor deze wedstrijd persoonlijke doelen gesteld. Op het einde konden ook zij tevreden terugkijken op de wedstrijd. Zij mochten uiteindelijk onderling de medailles verdelen: Kaj goud, Coen zilver en Rik brons.

Zondag lieten alle Tensor Turners zien goed op weg te zijn om in de komende wedstrijden mooie oefeningen te kunnen laten zien.

Voor meer info www.tensorturnenweert.nl of https://www.facebook.com/tensorturnenweert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie