Alternatieven optocht Weert

Nadat vanochtend het pijnlijke besluit werd genomen om de grote Rogstaekersoptocht af te gelasten vanwege de slechte weersvoorspellingen, zijn er gedurende de dag alternatieven bedacht. Diverse verenigingen hebben de koppen bij elkaar gestoken om morgen de vastelaovendjvierders toch hun rood-geel-groene hart te laten kloppen.

Wâges kieke (van dichtbeej!)

V.V. De Hêldje op Zök en Oud Prins Lennart I hebben het voortouw genomen om samen met de bouwers van grote wagens uit Weert, Budel, Hunsel en Ell het indoor ‘Wâges kieke’ te organiseren.

In het voormalige pand van Roto Smeets staan de grote carnavalswagens opgesteld waar de verenigingen het afgelopen jaar hard aan gebouwd hebben. Iedereen is welkom en zo kan iedereen toch nog genieten van de mooie wagens.

Je bent welkom tussen 13.00 en 15.00 uur in het voormalige pand van Roto Smeets aan de Straevenweg te Weert.

Balonnentocht

Ook een aantal eenlingen, koppels en trio’s die wilden deelnemen aan de optocht hebben zich samengepakt om morgen alsnog een tocht te lopen. Ze hebben nog niet iedereen weten te benaderen, daarom roepen ze andere eenlingen, duo’s en trio’s op om mogen om 13.00 uur te verzamelen bij de Tramhalt aan de Maastraat / Emmasingel.

Om 13.30 uur willen ze, gewapend met een paraplu en zoveel mogelijk ballonnen, een rondje Singel lopen ter ere van de hoogheden jeugdprins Rens I en prins Tim I van de Rogstaekers.