In het weekend van ‘Vastelaovendj’ wordt de grote Rogstaekersoptocht georganiseerd. Op zondag 23 februari kun je traditiegetrouw naar deze optocht kijken. De optocht trekt vanaf 13.30 uur over de binnenring van de Singels. Wat betekent dit voor de bereikbaarheid van de binnenstad en voor het parkeren?

Route

De carnavalswagens verzamelen op de Parallelweg en rijden via de Driesveldlaan naar de Wilhelminasingel. De optocht gaat dan via de Wilhelminasingel, Bassin, Kasteelsingel en Emmasingel. De optocht eindigt op de Emmasingel, ter hoogte van de Waltoren. Onderaan deze pagina staat een digitale kaart met deze route.

Afsluitingen binnenstad

Vanaf 12.00 uur is de Wilhelminasingel in twee richtingen afgesloten. Vanuit de Eindhovenseweg kun je dan niet meer via de Stadsbrug de binnenstad inrijden. Vanaf de ringbanen kun je wel nog op andere manieren de binnenstad bereiken.

Vanuit de wijk Fatima zijn alle straten die uitkomen op de Wilhelminasingel (Wilhelminastraat, Molenpoort en Beekpoort) dus afgesloten. Via het Kanaalzone-industrieterrein en de Ringbaan West kun je de binnenstad verlaten.

Ook is de binnenring van de Emmasingel en de Kasteelsingel vanaf 12.00 uur afgesloten. De buitenring van de Emmasingel en Kasteelsingel is wél gewoon open voor verkeer. Vanaf de St. Paulusstraat, Maaspoort, Vogelsbleek, Biest en Jan van der Croonstraat is er dus eenrichtingsverkeer. Zo kun je via de Stadsbrug de binnenstad verlaten.

De Parallelweg en de Driesveldlaan zijn ook afgesloten vanaf 12.00 uur. Kom je vanuit de Louis Regoutstraat en de Stationstunnel? Dan kun je wel rechtsaf slaan, richting Stationsplein en de St. Maartenslaan.

Parkeren in de binnenstad

Vanaf 10.00 uur geldt een parkeerverbod op de binnenring van alle Singels. De parkeergarages en pleinen die binnen de Singels liggen, zijn tussen 12.00 en ± 18.00 uur niet bereikbaar. Dat geldt ook voor de Centrumgarage aan de Driesveldlaan. Je kan dus tijdelijk niet in- of uitrijden bij deze garages of pleinen.

Parkeergarages Stationsplein en Poort van Limburg zijn wél bereikbaar.

Fietsers en voetgangers

Voor fietsers en voetgangers is de binnenstad zoveel mogelijk bereikbaar.Je kan jouw fiets gratis parkeren bij de fietsenstalling aan de Hegstraat. Ook kun je terecht bij de zelfservice fietsenstalling bij het station.