BRAVO! College in Budel Superschool

BRAVO! College is afgelopen week door Weekblad Elsevier uitgeroepen tot Superschool. Elk jaar vergelijkt het weekblad alle Nederlandse scholen met vmbo-, havo-en vwo-onderwijs en roept de beste uit tot Superscholen. Het BRAVO! College draagt nu ook dit predicaat.

Het vmbo-gt van het BRAVO! College behoort met deze welverdiende titel tot een selecte groep van 39 superscholen van de in totaal 2453 beoordeelde scholen. Een beoordeling waar een kleinere, lokale middelbare school helemaal super trots op is en zeker ook mag zijn.

Alle scholen worden op dezelfde punten vergeleken:
Onderwijspositie: positie van leerlingen in klas 3 vergeleken met advies van de basisschool.
Onderbouwsnelheid: percentage leerlingen onvertraagd in klas 3.
Bovenbouwsucces: percentage leerlingen dat overgaat en in één keer het diploma haalt.
Examencijfers: gemiddelde cijfer centraal examen.

Op drie van deze vier criteria werd het BRAVO! College met een ‘super’ beoordeeld. Een enorme prestatie die gezien kan worden als een beloning voor de flinke stappen die de afgelopen jaren al zijn gemaakt binnen de school. Uiteraard blijft de school zich ontwikkelen, maar met deze opsteker zet het BRAVO! College de toekomstplannen met het volste vertrouwen in.