Leerlingen ontwerpen unieke afvalbak

Algemeen Weert Reageer 1 min. leestijd

(Foto’s) Bij het Spark Tech Lab in Weert vond woensdagmiddag de eindpresentatie plaats van, de door leerlingen ontworpen, afvalscheidingssysteem.

Leerlingen van basisschool Het Dal, basisschool de Schrank en Sint Lambertusschool kregen van meubelmaker Rijvers de opdracht om een afvalscheidingssysteem te bedenken voor op school. Het mocht een afvalbak voor de klas zijn, maar bijvoorbeeld ook voor op de speelplaats. Het ontwerp moest een uniek ontwerp zijn. De leerlingen moesten iets bedenken wat afval scheiden juist leuk maakt, door bijvoorbeeld een spelelement eraan toe te voegen.

De leerlingen zijn aan de slag gegaan in teams en hebben van hun ontwerpen een prototype gemaakt. Woensdagochtend mochten vijf finalisten, die door de schooljury waren uitgekozen, zich presenteren aan een vakjury. Het winnende team kreeg een bioscoopkaartje. Voor alle leerlingen van de winnende klas werd een scheidingsprullenbak beschikbaar gesteld en vanuit Spark Tech Lab. Daarnaast mogen ze nog een workshop naar keuze doen bij het Spark Tech Lab.

Winnaars

1e plaats, Sint Lambertusschool uit Neeritter
2e plaats, Basisschool de Schrank uit Ospel
3e plaats, Basisschool het Dal uit Weert

[nggallery id=’9024′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie