Club Extra voor kinderen met ‘rugzakje’

Vanaf woensdag 4 maart 2020 start er een pilot in Weert, ‘Club extra’. ‘Club extra’ is bedoeld voor kinderen uit de gemeente Weert welke het lastig vinden om aan te sluiten binnen de reguliere sport- en cultuuractiviteiten. ‘Extra’ verwijst naar kinderen welke gedragsproblemen hebben of waarbij sprake is van een (licht)verstandelijke beperking.

De kinderen kunnen een keuze maken tussen sport- en beweegactiviteiten of cultuuractiviteiten (beeldend 2D en 3D, muziek en dans). Het is niet mogelijk om een mix te maken tussen sport- en beweegactiviteiten of cultuuractiviteiten.

Bij de activiteiten zijn iedere week minimaal twee professionals aanwezig voor de begeleiding van de kinderen. Het doel is vooral dat de kinderen, op sportieve of culturele wijze, plezier kunnen beleven. Natuurlijk zorgt deelname aan de activiteiten voor meerdere groeiontwikkelingen bij de kinderen. ‘Club extra’ is een zogenoemde pilot. We willen samen onderzoeken of er bij deze kinderen behoefte is aan dit soort activiteiten.

Wanneer

Iedere woensdagmiddag tussen 15.30 en 16.30 uur. Start is vanaf 4 maart 2020 en de laatste bijeenkomst is op 1 juli 2020. In totaal zijn er per onderdeel (sport/cultuur) 16 bijeenkomsten. Vanwege de meivakantie vervallen er twee woensdagen (29 april 2020 en 6 mei 2020).

Leeftijd en bijdrage

Kinderen van 8 en 12 jaar kunnen zich aanmelden. Per bijeenkomst wordt een eigen bijdrage van €1,50 gevraagd. Er bestaat een mogelijkheid om een stempelkaart te krijgen. Als je bijvoorbeeld 5 keer deelneemt zijn de kosten €7,50-. De eerste les waaraan het kind deelneemt is gratis.

Aanmelden

Bij vragen / nieuwsgierigheid of voor aanmelden, kan bij Punt Welzijn (sport) of bij RICK (cultuur) informatie worden ingewonnen of kunnen de kinderen worden aangemeld. Voor deelname aan de eerste activiteit vindt er altijd een kennismakingsgesprek plaats.

Locatie

Voor de sport- en beweegactiviteiten: Gymzaal Markeent (St. Jozefslaan 102, te Weert)
Voor de cultuuractiviteiten: RICK (Wilhelminasingel 12, te Weert)

Bekijk de flyer (PDF)

http://bit.ly/2UY2keX