Omheind ravotterrein krijgt vorm

Algemeen Weert 4 reacties 2 min. leestijd

(Foto’s) Het omheinde hondenravotterrein op Boshoven krijgt steeds meer vorm. De aanleg van een veilig hondenravotterrein naast de Ringbaan-Noord is het gevolg van een handtekeningenactie die buurtbewoners en de SP vorig jaar hadden gehouden.

In de afgelopen weken is het terrein geëgaliseerd, een greppel gegraven en zijn er bomen geplant. Deze week is de omheining en een klappoort geplaatst. De aanleg is nog niet voltooid. Zo moet de doorgang naar de klappoort nog worden afgerond. Nadat de herinrichting klaar is moet het gras nog de kans krijgen om te groeien.

Een mogelijk voorbeeld voor andere wijken

In de gemeenteraad van 29 mei 2019 is een motie ingediend om een omheind ravotterrein in meerdere wijken te realiseren. Deze motie is niet in stemming gebracht omdat er nog te veel mogelijke bezwaren werden gezien. Deze bezwaren hadden te maken met draagvlak en met hygiëne.

In de gemeenteraad is vervolgens besproken om een proef met omheinde ravotterreinen uit te voeren aan de Ravenburg in Boshoven. Als deze proef succesvol is, wordt de afweging gemaakt of omheinde ravotterreinen ook op andere plekken in de gemeente Weert gerealiseerd worden.

Verantwoordelijkheid hondenbezitters

Het omheinde hondenravotterrein blijft aan één kant open, omdat de grasmaaier het terrein moet onderhouden. Hondenbezitters moeten er zelf voor zorgen dat honden niet alsnog via die uitgang de weg op schieten. Aan de achterkant van het ravotterrein is een klappoort / valhek geplaatst dat vanzelf sluit na gebruik.
[nggallery id=’9016′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
4 reacties