(Foto/video) Zondagochtend vond in het stadhuis van Weert de installatie van de Rogstaekersprinsen plaats. Stadsjeugdprins Rens I en stadsprins Tim I kregen de sleutels van de stad Weert overhandigd.

Met een knipoog werden de wethouders in het zonnetje gezet. Rens I liet de wethouders van sokken wisselen en Tim I hield de tussentijdse resultaten van het College van B&W tegen het licht en gaf ze wat tips mee. Buutreedner Charlie Wijen werd benoemd tot Rogstaeker van het jaar en Peter Wuls werd vanwege zijn vele verdiensten benoemd tot groot officier in de Orde van de Rog.

Ook de huppelpupkes mochten natuurlijk niet ontbreken en trakteerden het aanwezige publiek op een dansoptreden. Na de installatie trok het gezelschap naar de Poort van Limburg waar vanmiddag de receptie zal plaatsvinden.

Video via Youtube

https://youtu.be/v9Kl_iizseU