Eerste ‘Miniformaatjes’ uitgereikt

(Foto’s) Op Valentijnsdag zijn bij Markeent de eerste ‘Miniformaatjes’ op feestelijke wijze uitgereikt. De eerste bestelling postzegels werd overhandigd aan een delegatie van Wonen Limburg en Punt Welzijn. Deze organisaties hebben afgelopen week de postzegels besteld.

Leerlingen van Markeent hebben Valentijnskaarten gemaakt. Deze werden vrijdag daadwerkelijk gepost door leerlingen en vertegenwoordigers van de Weerter Minimagroep, Keent Onderneemt, Kunstcentrum Weert, Wonen Limburg en Punt Welzijn. Deze Valentijnspost werd uiteraard voorzien zijn van het Weerter Miniformaatje.

STAR ambassadeurs en leerlingenraad gaan Valentijnspost bezorgen bij oudere bewoners in de wijk. Dit doen ze met de speciale STARfietsen die op Valentijnsdag meteen werden ingewijd. Ook zijn er bestelposters opgehangen bij diverse organisaties in de wijk. Uiteraard worden alle maatschappelijk betrokken ondernemers in Weert en ver daarbuiten van harte uitgenodigd om een bestelling te plaatsen. Ook particuliere bestellingen zijn heel erg welkom.

Over Miniformaatjes

In september is er een project gestart waar de Weerter Minimagroep, Keent Onderneemt, Kunstcentrum Weert samen met kinderen van Markeent, wijkbewoners en bewoners van Woon Zorgcomplex Zuyderborgh kunstwerken hebben gemaakt van Natuurlijke Materialen. Denk aan hout, kurk, bloemen, grassen, kruiden, wol, linne, verf op natuurlijke basis . Deze kunstwerken zijn gefotografeerd.

Bij het 10 jarig bestaan van het Keenterhart heeft de vakjury en bewoners van de wijk hun stem uitgebracht op de mooiste ontwerpen. Deze ontwerpen zijn verwerkt tot een echte postzegel “De Weerter Miniformaatjes “.

De opbrengst van de winst van de verkoop van de postzegels is bestemd voor projecten van Weerter Minimagroep, activiteiten van Keent Onderneemt en de Naschoolse Arrangementen op Markeent.