Berenjacht geopend in Tungelroy

(Foto’s) In België wordt door kinderen al volop op beren gejaagd. Ook in Tungelroy is de berenjacht geopend.

Nu de kinderen verplicht thuis zitten kan de verveling al snel toeslaan. Om dit een beetje tegen te gaan is bij de zuiderburen het idee ontstaan om beren voor het raam te zetten of aan de deur te hangen. Het idee is overgewaaid naar Nederland.

Als de kinderen naar buiten gaan kunnen ze op berenjacht gaan en proberen zoveel mogelijk beren te spotten op straat. De kans van slagen dat in Tungeloy een beer wordt gespot is groot. Veel dorpsbewoners hebben een teddybeer zichtbaar voor het raam gezet. En wees niet bang, het zijn allemaal vriendelijke beren.

Mocht je naar buiten gaan voor wat beweging en op berenjacht gaan, houd dan wel 1,5 meter afstand van elkaar als er iemand meeloopt. Ook elders in de regio Weert verschijnen steeds meer beren. Dus let goed op!

Videootje voor erbij (via Esther)

https://youtu.be/El6oxRXwqXc