Eerste Limburgse kievitsei in Grathem

Algemeen Leudal Regio Reageer 1 min. leestijd
Foto via IKL: kievitsei gevonden door Kees van der Ham

Grathem – In de gemeente Leudal is zaterdagmorgen 14 maart het eerste Limburgse kievitsei gevonden. De vondst werd gedaan door Kees van der Ham uit Grathem. Het ei (uit een nest met vier eieren) werd ontdekt aan de Lindestraat ter hoogte van kasteel Ten Hove. Het ei werd officieel gecontroleerd door Sabine de Jong van de stichting IKL.

Met het vinden van het eerste kievitsei is het weidevogelseizoen 2020 begonnen. Vanaf nu tot half juni gaan weidevogelvrijwilligers aan de slag om waar nodig samen met boeren nesten te zoeken en te beschermen tegen verlies door landbouw werkzaamheden.

Het is de achtste keer dat Kees van der Ham het eerste Limburgse ei vindt. Vlak na het vinden van het ei in Grathem werd ook in Nederweert een ei gevonden door Peter Feijen. Het eerste Nederlandse kievitsei werd op 2 maart gevonden in de Gelderse plaats Bruchem.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie