Vier nieuwe coronabesmettingen in SJG

In SJG Weert zijn nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Het betreft vier medewerkers waarvan bij drie niet traceerbaar is waar zij de besmetting hebben opgelopen. Al deze medewerkers zijn in thuisisolatie.

Door het ziekenhuis is contactonderzoek rondom deze vier medewerkers opgestart. Dit betekent dat bij patiënten, bezoekers en medewerkers die contact hebben gehad met de besmette medewerkers gekeken wordt of zij mogelijk ook besmet zijn. Voor patiënten waarvoor dit van toepassing is en die inmiddels ontslagen zijn uit het ziekenhuis, ontvangen hierover schriftelijk bericht.

Maatregelen SJG Weert

Het beleid van het SJG is erop gericht om de veiligheid van de zorg voor de patiënten en voor de medewerkers te waarborgen. Ze vragen bezoekers en patiënten nadrukkelijk om zich aan de maatregelen te houden die het ziekenhuis heeft ingesteld.

Bezoekersbeleid

Het bezoekbeleid is als volgt: maximaal 1 bezoeker per patiënt per dag, tenzij hierover met jou andere afspraken zijn gemaakt. Bezoekers met klachten van verkoudheid, hoesten of koorts worden dringend verzocht om niet naar het ziekenhuis te komen.

Afspraak polikliniek of onderzoeksafdeling

Ben je verkouden, hoest je of heb je koorts? Dan verzoeken ze jou om niet naar het ziekenhuis te komen. Neem alstublieft telefonisch contact op met de betreffende polikliniek of afdeling om te bespreken of jouw klachten het toelaten om de afspraak uit te stellen. In sommige gevallen kan de afspraak ook telefonisch plaatsvinden. Er wordt een nieuwe afspraak ingepland zodra u klachtenvrij bent.

Informatiebijeenkomsten afgelast

Vooralsnog zijn alle informatiebijeenkomsten in ons ziekenhuis, die gepland staan tot 10 april afgelast. Betrokkenen zijn of worden hierover geïnformeerd.

Hygiënemaatregelen voor bezoekers
– Schud geen handen.
– Desinfecteer je handen zoals voorgeschreven is. Bij de ingang van het ziekenhuis en op diverse andere locaties zijn dispensers geplaatst met reinigingsinstructies.
– Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
– Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die na eenmalig gebruik in de prullenbak.

Meer informatie

Om te voorkomen dat een toeloop van telefoontjes ontstaat, wil het SJG nadrukkelijk wijzen op de website van de RIVM www.rivm.nl voor algemene informatie. Daar staan veel vragen en antwoorden.

Ook op onze website www.sjgweert.nl vind je ziekenhuisspecifieke vragen en antwoorden.