Herstel verkeerslichten Molenakker

Algemeen Weert Plaats een reactie 1 min. leestijd

(Foto’s) Een aannemer is woensdag begonnen met het plaatsen van verkeerslichten op de kruising Ringbaan-Noord / Wiekendreef. Op 7 april j.l. vond hier een zwaar ongeval plaats waarbij een aanzienlijke ravage werd aangericht.

Bij het ongeval werden twee verkeerslichten kapot gereden waardoor de verkeerregelinstallatie onbruikbaar werd. De gemeente Weert stelde daarna verkeersmaatregelen in zoals pijlwagens en afzetbakens om de snelheid van het verkeer te reduceren van 70 naar 50 km/u en zo de verkeersveiligheid te vergroten.

Woensdag is een verkeerslicht vervangen en een tijdelijke ‘grote zweepmast’ geplaatst. Een zweepmast zorgt ervoor dat verkeerslichten boven de weg kunnen hangen. Deze masten worden heel specifiek per installatie ontworpen.

Er is woensdag een mast geplaatst die weliswaar nog niet in de juiste kleuren is gecoat maar die wel gebruikt kan worden om de verkeerregelinstallatie weer in gebruik te nemen. Het is de bedoeling als de definitieve mast klaar is deze uit te wisselen gelijktijdig met de werkzaamheden voor de nieuwe fietsoversteken tussen Laarveld en Molenakker.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie