In memoriam: René Laenen

Algemeen Human interest Politiek Weert Reageer 2 min. leestijd

Onze oud- voorzitter en verbinder René Laenen is op zondagavond op 77-jarige leeftijd overleden, zo meldt Weert Lokaal. Het overlijden van René zorgt voor een groot gemis bij alle leden van Weert Lokaal en Weertenaren.

De woorden van René Laenen waren voor velen van grote betekenis. Hij was ooit modelmaker bij ’s lands grootste grafische werkgever. Laenen heeft model gegeven aan de huidige Weerter Lokale politiek, de basis gelegd voor een aantal succesvolle coalities. Maar ook vorm gegeven aan een andere passie van hem, het voetbal bij Wilhelmina ’08. Hij was altijd bereikbaar. René Laenen gaf altijd een sterk gevoel af van grote betrokkenheid richting de maatschappij.

“Tijdens gesprekken met jou merkte je gelijk dat er veel levenswijsheid en kennis in jou schuilde. Altijd op zoek naar verbinding en vernieuwing. Je was ook een leider. Jij leidde mensen in welke vorm van de samenleving dan ook met je hart en visie. Jij hebt Weert Lokaal lang geleidt in bestuurlijke vorm maar ook het menselijke aspect verloor je niet uit het oog. Jij bracht rake volzinnen, jij raakte ons met de essentie van dagelijkse zaken. Jij bracht verbinding, kennis en wijsheid. Jij verbond ons met elkaar. Een Weertenaar in hart en ziel”, aldus Weert Lokaal.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie