PvdA: vragen sluiting aardbeien drive-in

Ingestuurde foto: BOA op bezoek bij aardbeien drive-in

De PvdA Weert heeft zondag een een brief gestuurd met zogeheten ‘artikel 40 vragen’ naar het college van burgemeester en wethouders. Aanleiding is de sluiting van de aardbeien drive-in in Weert.

Vrijdag werd de tijdelijke aardbeien drive-in geopend op de parkeerplaats van Restaurant De Tos in Weert. Het was de bedoeling dat de aardbeien-drive t/m maandag in Weert zou staan. Echter moest het initiatief zaterdagmiddag worden beëindigd toen er een BOA van de gemeente Weert op de stoep stond. Volgens de initiatiefnemer had de gemeente Weert vooraf toestemming gegeven voor de tijdelijke drive-in. Er werd voldaan aan de corona-richtlijnen en volgens de initiatiefnemer hadden BOA’s voor het opengaan van de drive een controle uitgevoerd.

“Helaas kwam zaterdag rond 12.30 dezelfde BOA met de mededeling dat het toch niet toegezegd had mogen worden afgelopen woensdag. Een flinke domper. Zonder toestemming was ik hier niet aan begonnen gezien alle opstartkosten en inspanningen die vanaf midden vorige week al begonnen waren.”, aldus de initiatiefnemer.

Inmiddels is de drive-in verplaatst naar de gemeente Nederweert. IJsboerderij Gommers in Nederweert-Eind had nog plek om de drive-in een plekje te bieden. De PvdA Weert is erg geschrokken van de handelswijze van de gemeente Weert en heeft verschillende vragen gesteld om helderheid te krijgen.

De vragen

1. Waaraan is op woensdag 8 april het initiatief getoetst?
2. Door wie is er aan de ondernemer op woensdag 8 april een vergunning verleend?
3. Was het college of de verantwoordelijk wethouder op de hoogte van dit initiatief?
4. Waarom is pas op zaterdagmiddag 11 april de vergunning ingetrokken?
5. Waarom is de vergunning ingetrokken, terwijl het in Nederweert blijkbaar wel kan?
6. Kan de ondernemer opstartkosten etc. claimen bij de gemeente Weert?
7. Zijn er nog meer initiatieven van creatieve ondernemers die passen binnen het landelijk coronabeleid in Weert?
8. Kan het college de gemeenteraad met spoed (binnen 4 weken) informeren welk gemeentelijk beleid het college hanteert?

Lees de brief (PDF)

https://iwdg.nl/3ecFI1v