Thuis-kit Spark Tech Lab

Algemeen Corona Weert Reageer 4 min. leestijd
Foto via: Spark Tech Lab Weert

Nu Columbus en Continium te Kerkrade en Spark Tech Lab te Weert tijdelijk gesloten zijn vanwege de maatregelen die zijn genomen om het coronavirus in te dammen, zoeken de drie instellingen naar alternatieven om hun bezoekers thuis iets van de museumervaring te laten beleven. Door het volgen van lessen thuis, het thuiswerken en “bingen” van series om de tijd te doden, brengen we met z’n allen behoorlijk wat tijd achter een scherm door. Daarom hebben Columbus en Continium in samenwerking met Spark Tech Lab een “analoog” aanbod samengesteld waarmee jong en oud thuis zelf aan de slag kunnen met techniek en zorg voor onze aarde.

Columbus en Continium bieden verschillende sets met materialen waarmee je zelf een duurzame of technische gadget in elkaar zet. De materialen voor de sets worden grotendeels in Spark Tech Lab in Weert vervaardigd en vanuit Weert ingepakt en verstuurd. Via de websites van Continium en Columbus kunnen de sets besteld worden.

Zorgen voor de aarde met Columbus

Door het thuiszitten groeit onze waardering voor de natuur. Door de vele uren die we in eigen tuin of balkon doorbrengen krijgen we meer oog voor alles wat daar groeit en bloeit. Zo is de online vogelcursus van de Vogelbescherming booming. Voor wie de natuur om het huis een handje wil helpen, biedt Columbus earth center drie verschillende DIY-sets, waarmee je de biodiversiteit in je eigen omgeving stimuleert. Maak bijvoorbeeld zelf een kweekkasje en kweek plantjes op, die je vervolgens in de tuin of bakken kunt planten. Bouw zelf een insectenhotel om de verschillende beestjes in je tuin te helpen, dan helpen zij de natuur weer door o.a. planten te bestuiven. Ook zijn ze een bron van voedsel voor vogels. Met een andere set van Columbus bouw je zelf een vogelhuisje, waarin kool- en pimpelmeesjes een nestje kunnen maken.

Techneuten in de dop aan de slag met Continium

Techniek blijkt ook in deze tijden van levensbelang, denk alleen maar aan de vele apparaten die in ziekenhuizen gebruikt worden. Voor techneuten in de dop heeft Continium een aantal sets ontwikkeld, die ze zelf op kunnen bouwen. Daarna kunnen de gemaakte producten nog verder versierd worden, bieden ze uren speelplezier én zijn ze soms ook heel handig. Zo bouw je met wat handigheid zelf een katapult. Je ontdekt hoe het hefboomprincipe werkt en je overbrugt na een beetje oefening met schieten die 1,5 meter met gemak. Zo kun je een briefje bezorgen bij de buren of bij je opa en oma. Continium heeft verder sets voor verschillende wagens en een raderboot. De verrassingswagen bouw je zelf om tot wat je maar wilt: een foodtruck, een zendwagen of een brandweerwagen. Met de raderboot kun je verder experimenteren hoe je deze sneller kunt laten varen.

Wil je een van deze scienceboxen bestellen ga dan naar www.continium.nl

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie