Thuis in beweging; voor jong en oud

Vanuit Punt Welzijn hebben ze de afgelopen weken voor diverse doelgroepen een beweegaanbod ontwikkeld, want bewegen is gezond en houdt ons fit. In deze tijd kan het bezoek aan je wekelijkse beweegactiviteit niet doorgaan en moet je noodgedwongen thuis blijven. Toch kunnen er veel oefeningen en beweegspelletjes ook thuis gedaan worden. Punt Welzijn biedt ter ondersteuning filmpjes aan voor jong en oud. Geen reden meer om stil te zitten dus!

Kinderen / jeugd / volwassenen

Iedere werkdag verzorgen ze beweegchallenges voor kinderen/jeugd om thuis te doen, ook ouders/verzorgers kunnen natuurlijk meedoen. Ben creatief, gebruik huis-tuin-en-keukenspullen om de beweegchallenges aan te gaan. Iedere dag komt er een filmpje online via Facebook / Instagram van team gezonde leefstijl, waarin ze 5 challenges uitleggen en voordoen. De challenges zijn tevens terug te vinden op YouTube, klik hier: https://iwdg.nl/34pVP7H.

Volwassenen / senioren

Bijzondere tijden vragen om bijzondere oplossingen. Daarom is Punt Welzijn in het archief gedoken en hebben een reeks filmpjes, 10 lessen Bewegen op Maat, gevonden om ook de oudere doelgroep thuis meer te laten bewegen. De oefeningen zijn laagdrempelig en gericht op coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen en spierversterkende oefeningen. De oefeningen kunnen uitgevoerd worden op ieders niveau. Klik hier voor de filmpjes: https://iwdg.nl/2JF5pd4.

Voor meer informatie over de beweegchallenges of de beweegfilmpjes kijk ook op de site: www.puntwelzijn.nl