Traumaheli weer ingezet bij SJG

(Foto’s) Maandagmiddag landde er weer een traumahelikopter bij het SJG in Weert. Vanwege de coronacrisis heeft het ziekenhuis in Weert een tijdelijke landingsplaats ingericht op het parkeerdek waar normaal gesproken auto’s staan geparkeerd.

Net als 29 maart j.l. landde de speciale Lifeliner 5 in Weert om een intensive-care-patiënt op te halen. Deze (extra) traumahelikopter wordt sinds enkele weken ingezet om intensive-care-patiënten zo snel mogelijk te vervoeren. De patient is naar een ander ziekenhuis elders vervoerd.

Gezien de groei van het aantal patiënten dat met het coronavirus is besmet, is besloten om deze helikopter naast de bestaande MMT-dienst in te zetten om patiënten nog sneller in het juiste ziekenhuis te krijgen en daarmee ook het vervoer over de weg te ontlasten.

[nggallery id=’9171′]