Dodenherdenking Nederweert in beeld

Nederweert – (Foto’s) Ook in Nederweert werden maandagavond de oorlogsslachtoffers herdacht, waarbij rekening werd gehouden met de maatregelen die nodig zijn om het coronavirus onder controle te krijgen.

Dit jaar was het ook hier anders dan anders. Zonder ereposten van de Bond van Wapenbroeders, zonder scouts, koor en zonder harmonie of fanfare én zonder publiek op het Raadhuisplein. Alleen de burgemeester en de kabinetschef waren aanwezig.

Om 19.58 uur speeldee trompettist Frank Moonen van Harmonie Melodie der Peel Ospel vanaf het balkon van het gemeentehuis het signaal Taptoe waarna twee minuten van stilte volgden. Burgemeester Birgit Op de Laak legde bij het oorlogsmonument op het Raadhuisplein een krans neer en hield een toespraak waarbij ook aandacht werd geschonken aan het mysterie van de neergestorte Halifax dat dit jaar werd ontrafeld.