Burgemeester Heijmans treedt terug

Update – Donderdag heeft burgemeester Jos Heijmans van de gemeente Weert bij de gouverneur van de provincie Limburg zich ziek gemeld en verklaard niet meer terug te willen keren in het ambt van burgemeester van de gemeente Weert. Medewerkers van de gemeente Weert zijn hierover donderdag ingelicht.

Gouverneur Bovens heeft besloten om zo spoedig mogelijk een waarnemend burgemeester te benoemen. De Gouverneur heeft waardering voor de passie en de betrokkenheid waarmee Heijmans zich vele jaren heeft ingezet voor de belangen van de gemeente Weert.

Update

In een reactie laat Heijmans weten dat zijn terugtreden niets te maken heeft met het integriteitsonderzoek van Bureau Berenschot. Hij sluit dan ook niet uit dat hij zich hiervoor politiek zal verantwoorden. De reden van zijn terugtreden zal Heijmans op een later moment toelichten.