Triagetent SJG opgeruimd

Het geeft een geruststellend beeld. De triagetent bij het SJG in Weert is de afgelopen dagen verwijderd.

Halverwege maart werd de triagetent geplaatst naast het ziekenhuis aan de zijde van de ambulance-ingang aan de Boerhaavestraat. Naast tenten werd er een medical-unit en een mobiele CT-scanner geplaatst. Vrijwilligers hielpen mee om de triagetent in te richten.

In de dagen daarna konden artsen en verpleegkundigen onderzoeken met welke klachten patiënten naar het ziekenhuis kwamen. Daarmee zorgden ze ervoor dat corona-positieve patiënten of patiënten met een verdenking op coronabesmetting ‘gescheiden’ werden van de andere patiëntenstroom.

Op 24 maart werd de triagetent in gebruik genomen. Het is ruim een maand in gebruik geweest waarna de situatie rondom het coronavirus verbeterde. Op 28 april kon de triagetent weer worden gesloten en kon de reguliere zorg in het ziekenhuis weer worden opgestart.

De afgelopen dagen heeft het SJG de tent nog even laten staan, uit voorzorg. Intussen is het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijven dalen en is de situatie onder controle. Dit betekent dat de tent kon worden verwijderd.