Volgende stap BAL-speelsters

Algemeen Sport Weert Reageer 4 min. leestijd

Demi van Gils en Frode Flos van der Schans van Basketbal academie Limburg (BAL) maken de overstap naar de Orange Lions Academy (OLA) Women in Amsterdam. Een mooi succes voor de meiden-jeugdopleiding van Basketbal Academie Limburg (BAL). Na twee seizoen BAL behoren ze nu tot de beste 20 speelsters in hun leeftijdscategorie. Een bewijs dat het meiden opleidingsprogramma van BAL zijn vruchten begint af te werpen.

Toen beide meiden twee jaar geleden begonnen aan hun kans in de jeugdopleiding van BAL wisten ze niet wat hun te wachten stond. Er was een nieuwe coach aangetrokken (Jorrick Creyghton) en het plan van aanpak rondom de meiden werd opnieuw vorm gegeven.

Frode Flos (16): “Ik ben in mijn twee seizoenen bij BAL zowel mentaal en fysiek veel gegroeid. Op trainingen wordt veel gedaan aan individuele ontwikkeling. Hierdoor wordt er echt het beste uit je zelf gehaald. Als je dat zelf ook echt wilt, voegt ze daar aan toe. Een voorbeeld van individuele aandacht was dat ik mee kon doen met de “bigman training” van de jongens. Hierdoor kreeg ik fysiek meer tegenstand dan in mijn eigen team. Nu kan ik de moves veel beter gebruiken tijdens de training.” Demi (16) voegt toe: “Ik kwam binnen als een meisje die nog nauwelijks kon verdedigen en niet goed kon inschatten wanneer ik een lay-up moest inzetten. Nu weet ik goede game decisions te maken en een speelster 1op1 te stoppen. Zonder Jorrick (Creyghton, de coach) en de aandacht die ik hiervoor kreeg was dit nooit gelukt. Buiten het veld was ik vooral een onzeker meisje, dat zag je ook terug in mijn spel… Als iets niet lukte dan zou ik gaan treuren. Jorrick heeft mij vooral geleerd dat fouten maken oké is, en dat je ervan moet leren.”

Na twee jaar in de jeugdopleiding van BAL maken beide speelsters nu een logische vervolgstap in hun ontwikkeling. Waar BAL de ambitie heeft om op termijn met een damesteam in de Nederlandse Eredivisie te spelen is dat nu nog niet zover. Door over te stappen naar het OLA Women in Amsterdam wordt het perspectief voor beide meiden groter. De speelsters krijgen kans om op Europees niveau spelen en op hun eigen niveau uitgedaagd worden, fysiek en in het spel. Een stap naar Amerika is vanuit het OLA Women een logisch vervolg.

Demi voegt nog toe: “Persoonlijk zou ik iedere speelster aanraden om naar Basketbal Academie Limburg te komen. De visie van BAL is om individuele spelers op te leiden en daar zijn trainingen, de coaching, de wedstrijden en de internationale toernooien op afgestemd. Door de coaches en de manier waarop trainingen worden gegeven zul je snel beter worden. Als speler maar ook als persoon.

Basketbal Academie Limburg wenst Demi en Frode Flos heel veel succes in hun verdere basketbal carrière. BAL heeft zich volgend jaar wederom ingeschreven in de VU20 eredivisie en beide spelers zullen volgend jaar dus ook te zien zijn in sporthal Boshoven.

Ben jij een sportieve meid en wil je instromen in het topsport programma van BAL, vanaf 12 jaar kun je aanmelden en je hoeft geen basketbal achtergrond te hebben want dat leren wij je wel…. Mail dan naar [email protected]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie