Eynderhoof gaat weer open

Nederweert-Eind – Update – Met ingang van woensdag 1 juli aanstaande gaat het Limburgs openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert Eind weer open, zo heeft het bestuur besloten. Ze kunnen ode bezoekers op een veilige en verantwoorde manier ontvangen.

Het museum zal vanaf 1 juli tot 31 oktober elke dinsdagmiddag, woensdagmiddag en zondagmiddag van 13.00 – 17.00 uur haar poorten voor het publiek openen. Er zullen dit seizoen geen aparte themadagen georganiseerd worden maar voor de kinderen maken ze op de woensdagmiddagen wel een uitzondering. De speciale kinderactiviteiten worden op de website (www.eynderhoof.nl) geplaatst.

Het museum houdt zich aan alle RIVM voorschriften, maar wel op een manier dat het niet of nauwelijks afbreuk zal doen aan de sfeer die de bezoekers van het museum gewend zijn. Ze zullen elke bezoeker aan de poort vragen of het verantwoord is om het museum te bezoeken en rekenen daarbij op de eigen verantwoordelijkheid. Ze gaan er dan ook van uit dat elke bezoeker zich aan de aanwijzingen zal houden, maar zullen daar ook op toezien.

De vrijwilligers staan weer te popelen om iedereen op gepaste afstand van 1,5 meter te vertellen over de gebruiken van vroeger, het eigen ambacht en de kenmerken van het werken en leven in de Peel.

Om de veiligheid voor iedereen zoveel mogelijk in acht te kunnen nemen zijn wat maatregelen getroffen. Zo is er een mooie maar vast route door het museum aangegeven, zullen er geen rondleidingen onder leiding van gidsen mogelijk zijn. Ook hanteren ze in de herberg de voorschriften die voor elk uitbater in Nederland geldt: maximaal 30 personen binnen en geen bediening aan tafel. Op de buitenterrassen is voldoende plek om de bestelling aan een apart uitgiftebuffet te plaatsen.

Ze rekenen erop dat iedereen zich aan de voorschriften houdt en mochten er door de overheid in de komende weken weer meer of minder beperkingen opgelegd worden dan is de aanpassing voor Eynderhoof daarop actueel te volgen op onze vernieuwde website (www.eynderhoof.nl).

Update: dagen gewijzigd.