Flinke schade en mishandeling

Update 11.59u – (Foto’s) Zondag iets na middernacht werden de politie en een ambulancedienst gealarmeerd voor een incident op de Hendrik IV Straat in de wijk Groenewoud.

Op de kruising Hendrik IV Straat/Kloosterstraat was een conflict ontstaan. Een buurtbewoner die de hond aan het uitlaten was, bleek behoorlijk doorgedraaid te zijn en wilde verhaal gaan halen bij een buurtgenoot na een korte woordenwisseling.

Enkele vrienden van de doorgedraaide man, hoorden op afstand het conflict en kwamen daaropvolgend direct verhaal halen. Ze stormden de tuin van de buurtbewoner binnen en sloegen alles kapot wat ze op hun pad tegenkwamen.

De ramen aan de achterzijde van de woning werden kapotgeslagen, twee auto’s werden vernield en ook een mede buurtbewoner werd met een metalen voorwerp tegen de grond geslagen. Het slachtoffer raakte gewond en werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De bewoners van de getroffen woning konden zichzelf net op tijd in veiligheid brengen en schakelden de politie in. De politie startte direct een zoektocht naar de verdachten. Deze konden na enige tijd, door goede aanwijzingen van omwonenden en het volgen van een bloedspoor, aangehouden worden.

Update

De politie heeft twee mannen uit Weert van 33 en 46 jaar en een 30-jarige man uit Eindhoven aangehouden voor mishandeling en vernieling van een woning op de Hendrik IV Straat.

Een van de verdachten had ruzie met een buurtbewoner. Op het moment dat die ruzie escaleerde, bemoeide twee vrienden zich met de ruzie. Zij pleegden vernielingen waarbij ruiten van een woning en een auto het moesten ontgelden. Een 50-jarige buurtbewoner die te hulp schoot, werd door hen neergeslagen. Hij moest met een hoofdwond naar het ziekenhuis maar kon na behandeling weer naar huis.

De 46-jarige verdachte is ook voor behandeling naar het ziekenhuis geweest voor hij samen met de andere twee verdachten werd ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van het incident.

[nggallery id=’9383′]