Heilig Hartbeeld geplaatst bij zusters

(Foto’s) In samenspraak met Stichting Land van Horne en de geschied- en oudheidkundig genootschap De Aldenborgh kreeg het Heilig Hartbeeld donderdag een nieuwe bestemming in de kloostertuin van de zusters Birigittinessen aan de Maasstraat in Weert. Dit ter herinnering aan de vele religieuzen die actief zijn geweest in het St. Jans Gasthuis.

Het grote Heilig Hartbeeld heeft bijna een eeuw in de tuin van dokter Lohmann en grenzend aan het St. Jans Gasthuis in Weert gestaan. Later stond het beeld in de tuin van het verzorgingshuis Sint Martinus aan de Emmasingel. Vanwege de nieuwbouw van het Zorgplein Land van Horne kreeg het Heilig Hartbeeld een passende herbestemming.

Het Heilig Hartbeeld is gerestaureerd en werd geschonken worden aan de zusters Birgittinessen. Mgr. drs. Harrie Smeets, bisschop van Roermond, zegende het beeld in. De zusters Birigittinessen zijn blij met deze schenking.

Bekijk een impressie van de onthulling en een ingestuurde bijdrage van de plaatsing.