Oversteek Hushoven blijft open

Algemeen Politiek Weert 13 reacties 2 min. leestijd

Woensdagavond vergaderde de gemeenteraad over de realisatie van de oversteken tussen Laarveld en Molenakker aan de Ringbaan-Noord. Er werd een amendement ingediend om het voorstel te wijzigen.

Het college van B&W had het voornemen om een fietsbrug aan te leggen en een nieuwe oversteek te realiseren tussen Laarveld en Molenakker bij de kruising Wiekendreef. Ook was het voornemen om de huidige oversteek bij Hushoven / de turbrotonde (zie foto) te sluiten. Dit laatste voornemen was tegen het zere been van bewoners van Hushoven, Laarveld en de gemeenteraad.

Volgens het college van B&W was de huidige oversteek bij de turborotonde onveilig. Er moet twee keer twee rijstroken worden overgestoken. Het verkeer op de Ringbaan-Noord heeft een behoorlijke snelheid. Daarnaast let het verkeer bij het verlaten van de rotonde niet op overstekende fietsers en voetgangers. Dit zorgt regelmatig voor ongevallen of bijna-ongevallen, aldus het college.

Om de veiligheid te waarborgen wilde het college de oversteek bij de turboronde sluiten. Maar daar zijn veel bewoners van Hushoven en Laarveld niet blij mee. Ze maken er gebruik van omdat dit voor bijvoorbeeld de bewoners van Wozoco Hushoven de makkelijkste manier is om over te steken.

Er werd een amendement ingediend door VVD, DUS Weert, CDA, Fractie Duijsters, PvdA. Daarin werd de wijziging opgedragen om de sluiting van de oversteek niet door te voeren. Het amendement werd gesteund door Weert Lokaal en daarmee was er een meerderheid om de oversteek open te houden.

Deze avond werd ook door een meerderheid ingestemd voor de aanleg van de fietsbrug en het realiseren van een oversteek bij de bestaande stoplichten ter hoogte van de Wiekendreef.

Lees het amendement (PDF)

https://iwdg.nl/37hMYWZ

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
13 reacties