Eerste single van SENNA SAGE

Fotograaf: Hans-Peter van Velthoven

Een catchy single van de in Weert wonende en in Ospel opgegroeide Sanne Heuijerjans. Onder haar artiestennaam SENNA SAGE brengt ze op 24 juni haar single Only Human uit. Een poppy single met rockinvloeden. “Spannend, maar ook super gaaf,” vertelt Sanne. Het gaat over vol-doen aan verwachtingen, maar soms lukt dat niet en dat is niet erg. We zijn allemaal mens, Only Human!

Uitlaatklep

Muziek is voor Sanne een uitlaatklep. “Ik heb een schrift en schrijf daarin op wat ik tegenkom, wat me bezighoudt. Dat kan van alles zijn. Iets wat ik hoor of voel. Dat vertaal ik naar een tekst en zoek daar een melodie bij.”

Eerste rockband

Als jong meisje van vier, vijf jaar zat Sanne op het Kinderkoor in Ospel. Al snel volgden blokfluit- lessen. Maar zingen was helemaal haar ding. In de brugklas van de Philips van Horne plaatst Sanne samen met een vriendin een oproep voor een popband in de schoolkrant Echo. De mei-dengroep Forgotten Trouble is geboren. “Het contact is altijd gebleven,” zegt Sanne. “Laatst was er een reünie in de Bosuil en daar hebben we samen onze oude nummers weer gespeeld.”

Shiverburn

Sanne gaat Toegepaste Psychologie studeren aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Ook zit Sanne in de rockband Shiverburn. “Bij deze band was ik vijf jaar lang de leadzangeres. Een mooie tijd. We hebben een eigen album uitgebracht en zijn op Europese toer geweest.

Coronatijd

Inmiddels zingt Sanne bij de Weerter band Guarantee. “In coronatijd hebben we met de band het nummer Altijd wel iemand op het platte dak van het Cwartier opgenomen. Om iedereen een steuntje in de rug te geven. Bijzonder en mooi om te doen.”

Single

Zo’n twee jaar lag het schrijven van songteksten stil. Met het maken van de single Only Human pakte Sanne de draad weer op. “Ik wilde een eigen project, eigen muziek maken. Ze benaderde Stan Smeets en samen hebben ze nummers geschreven. Het idee is verder uitgewerkt bij Flaw-less Music Studio en daarna opgenomen in de studio van Robin van Loenen. “Met Robin heb ik eerder samengewerkt en dat klikte goed.” In zijn studio nam Sanne twee nummers op. Eén voor op haar eerste single Only Human en nog een nummer dat later dit jaar wordt uitgebracht. En de videoclip? Die is met hulp van Sander Houben, popcoördinator van de Bosuil, voor een deel op-genomen in de Bosuil in Weert.

“Muziek is voor mij meer dan een hobby. Ik vind het fijn als mensen bij de muziek voelen wat ik voel. Dat ze het op zichzelf betrekken, waardoor het echt binnenkomt.’’

Vanaf 24 juni 2020 is de single Only Human te streamen op Spotify, Youtube, Deezer, ITunes en andere kanalen. De videoclip volgt op 26 juni.

Meer informatie: https://www.facebook.com/sennasageofficial/
___
Een bijdrage van Arjanne van Voorst