Vakantie vieren in Kempen~Broek

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 4 min. leestijd
Fotograaf: Lander Loeckx

Deze zomer belooft toch een speciale zomer te worden. Corona heeft ons lang thuis gehouden. We mogen ondertussen weliswaar al wat meer maar helemaal normaal is het leven nog niet. Op vakantie gaan naar het buitenland is bijvoorbeeld niet echt evident.

Misschien is dit wel het ideale moment om eigen land en zeker ook eigen streek wat beter te leren kennen. Uit onderzoek bleek immers dat er tijdens de lockdown tot 30% meer werd gewandeld in het GrensPark en dat mensen nu de natuur en eigen streek ook meer appreciëren. Het Kempen~Broek is zo veelzijdig en uitgestrekt dat er voor ieder wel wat wils is.

Zomerspecial: alleen met je bubbel of gezin op stap

De activiteiten met Verkenner of gids werden aangepast aan de speciale omstandigheden. Er zijn 2 activiteiten waaruit je kan kiezen. Een safari, speciaal voor groepen met kinderen, waarbij er naar hartenlust kan gespeurd en gespeeld worden en een Notendop wandeling waarbij er wordt gewandeld langs de mooiste plekjes in het gebied en je wat meer uitleg krijgt van een specialist ter zake. Er worden enkel groepen van maximaal 12 mensen toegelaten die tot dezelfde bubbel behoren.

De activiteiten gaan door op vaste tijdstippen tegen een lagere prijs. Bovendien hoef je nu geen 3 weken van tevoren te boeken maar kan je tot 4 dagen van tevoren de activiteit reserveren op www.kempenbroek.eu.

Een thuisvakantie met kinderen

Bij een thuisvakantie moet er natuurlijk rekening gehouden met de jongste onder ons. Zo kan je in de Goort in Kinrooi (B) bijvoorbeeld op pad met kleuters via een korte lus van 2,4 km die gemakkelijk te doen is met kleine kinderen. Op verschillende plaatsen staan borden waarop Tijn, een grote weerschijnvlinder, spelletjes en opdrachtjes voorstelt. Een extra stimulans om kinderen te doen wandelen in de natuur!

In de Lozerheide in Bocholt (B) kan je ook op pad met je gezin. Download de IZI travel app op je smartphone en selecteer ‘De niet zo geheime missie van de Lozerspotters’. De wandeling van 5 km is goed te doen met kinderen. Onderweg vertellen Paulien en Kasper je alles over de dieren in het gebied en tonen je hoe je ze kan spotten. Wil je leren jagen als een salamander, dansen als een fuut, sprinten als een haas en bouwen als een bever, dan ben je aan het juiste adres!

Wandelen en fietsen

Een staycation is het perfecte moment om wat vaker de fiets te nemen. Je kan verschillende fiets-fotozoektochten downloaden op www.kempenbroek.eu. Zoals het een grenspark betaamt gaan twee van de zoektochten zelfs over de grens! Op de fietskaart Kempen~Broek staan er heel wat suggestielussen die je langs de mooiste plekjes leiden. Via de ErfgoedApp van FARO kan je met je smartphone twee routes volgen die je langs de mooiste molens in het gebied leiden en krijg je er nog heel wat informatie bij.

Natuurlijk kan je ook heel goed wandelen in het Kempen~Broek. Op wandeleninlimburg.be vind je alle routes terug. Van bijna alle wandelgebieden is er een kaart en er is zelfs een langeafstandswandeling van ruim 100 km uitgestippeld doorheen het hele Kempen~Broek. Wil je tijdens het wandelen extra informatie, leuke weetjes of een spannend verhaal over het moerasverleden? Dat kan met “Moerasverhalen Kempen~Broek” via de ErfgoedApp van FARO.

Voor alle staycation tips in het Kempen~Broek, kan je terecht op www.kempenbroek.eu.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie