Boeren protesteren op A2 bij Ittervoort

Ittervoort – (Foto’s/video) Vrijdagavond heeft op de snelweg A2 bij Ittervoort een boerenprotest plaatsgevonden. Donderdagavond hield de politie de boeren nog tegen in Nederweert en Weert, maar vrijdag gingen de boeren alsnog de snelweg op.

In de rijrichting van Grathem naar Weert blokkeerden enkele tientallen boeren de snelweg. Het verkeer kwam even stil te staan. Vanuit de meldkamer politie werd er gewaarschuwd voor vertraging.

Na overleg met de politie trok de stoet richting Nederweert. De tractoren reden stapvoets over de snelweg A2 richting het noorden.

De blokkade is een protest op de nieuwe regelgeving van de minister die de boeren een beperking wil opleggen om ruw eiwit toe te voegen in het krachtvoer van melkvee. Met deze maatregel wil de minister de stikstofuitstoot beperken.