Stoet protesterende boeren

(Foto’s/video) Op diverse locaties in Nederland zijn donderdagavond protesterende boeren de straat op gegaan, zo ook in Nederweert en Weert.

Vanaf de parkeerplaats van de McDonald’s in Nederweert trok een stoet van zo’n 15 tractoren de Randweg Zuid in Nederweert op. De boeren wilden de snelweg A2 op rijden om zo naar Den Haag te rijden. De politie had echter de toerit van de A2 afgesloten voor de tractoren. De stoet trok vervolgens richting Weert. Echter via de Eindhovenseweg in Weert kon men ook niet de A2 op.

Na een aantal rondjes te hebben gereden op de turborotonde in Weert keerde de stoet terug richting Nederweert. Het werd vervolgens een langzaamaan actie over de Ringbaan-Noord waar de boeren werden toegezwaaid door mensen die waren komen kijken. De stoet werd begeleid door de politie.

Met de acties in Nederland willen de boeren een signaal afgeven aan minister Carola Schouten van Landbouw. Zij heeft het voornemen om een beperking op te leggen op het hoeveel ruw eiwit dat melkveehouders moeten toevoegen via krachtvoer voor de koeien. Zo wil de overheid de uitstoot van stikstof beperken. De boeren vinden dat door deze maatregel hun onrecht wordt aangedaan.

Video via Youtube

https://youtu.be/i2dFOWun1pc