Hema IJzeren Man loop gaat zondag weer van start

Na 40 jaar volksloop, die elke eerste zondag van de maand heeft plaatsgevonden, kwam er op 5 april van dit jaar een onderbreking. Voor het eerst sinds 1980 was er plotseling geen loop op de eerste zondag van de maand. Door de coronacrisis kon deze loop op de eerste zondag van april, mei en juni geen doorgang vinden.

Echter nu er weer wat ruimte komt om buiten in groepsverband te sporten vindt de organisatie van de Hema IJzeren Man Volksloop dat deze loop ook weer gelopen kan worden.

Zondag 5 juli gaan ze dus weer van start. Om 10.00 uur met de jeugd. Daarna elke 1,5 minuut de andere groepen. Er kunnen maar 100 lopers meedoen. Afgelopen woensdag kon men hiervoor vanaf 19.00 uur inschrijven. Op het einde van dezelfde avond was de inschrijving al gesloten. Zo staan er zondag 5 juli weer 100 lopers aan de start. Helaas is na-inschrijven is niet mogelijk.

Jubileumviering volgend jaar

In april van dit jaar wilde de organisatie het 40-jarig bestaan vieren. Door Covid-19 kon dit niet. Maar hier komen ze volgend jaar op terug. Als de situatie weer is verbeterd zullen ze dat alsnog vieren.

Deze loop komt mede tot stand door Hema, Posno-Sport, Dennenoord, Erkens Fiets-Techniek en Wertha bieren.