Brouwerij in Wertha Brewpub officieel geopend

(Foto’s) De Wertha Brewpub is al enige tijd open. Misschien heb je er al een (speciaal)biertje gedronken. Maar na een verbouwing in coronatijd en het inrichten van de nieuwe brouwerij was het nu het moment om de bouwerij in de Wertha Brewpub aan het Bassin nummer 6 officieel te openen. De brouwerij werd woensdagavond officieel geopend door Wethouder van Eijk.

Brouwerij

Tijdens de verbouwing is achterin het café een brouwerij gerealiseerd. Dit is mede door crowdfunding tot stand gekomen. In deze brouwerij brouwen ze in badges van 150 en 300 liter. Verder worden er brouwcursussen verzorgd en kan bij de Wertha Brewpub speciaalbier op maat worden ontwikkeld. Ralph van Hoorn en Rob Driessens gaan samen bier op de markt brengen in de Benelux. Het merk ‘raRe’ (Ralph en Rob Enterprise) en bijbehorende logo werden woensdagavond onthuld.

Wertha Brewpub paspoort

Tijdens de opening werden ook de eerste Wertha Brewpub paspoorten uitgereikt. Met een paspoort kunnen leden de brouwerij ondersteunen. Elk jaar worden voor de paspoorthouders exclusieve evenementen georganiseerd. Denk hierbij aan een feestavond, een bierproeverij of een bierbrouw clinic. Daarnaast worden paspoorthouders betrokken bij het kiezen van de namen voor de nieuwe bieren. En ook heel belangrijk, ze laten je meeproeven van de nieuwste brouwsels.

Café

Het café waar al de nodige biertjes zijn getapt is de afgelopen maanden in een nieuw jasje gestoken. Achter de bar zul je bierliefhebbers Rob Driessens en Ralph van Hoorn aantreffen. Tevens is Rob erkend biersommelier, dus die kan je alles vertellen over de speciaalbieren.

Meer informatie: https://werthabrewpub.nl/